30/4

Det som har hänt är väl inte så mycket men jag har ganska mycket ändå att berätta men får vänta tills imorgon med dagbok inlägget för jag ska sova nu.

Måndag

På måndag nästa vecka ska jag och familjen åka upp till stan. Jag hoppas hoppas det kommer gå bra men jag vet att mina panikattacker kommer översvämma. Mina syskon vet inte att jag är rädd för att åka tåg de har ingen aning om det så det kommer bli en stor utmaning att inte visa någonting utan spela som om allting är bra.

24/4

Ena stunden går allt bra och jag tänker att jag kan klara allting. Andra stunden tänker jag att jag aldrig kommer kunna ens gå för jag kommer dö av rädsla då. Allt skrämmer mig himlen,flygplan,bilar,tåg,bussar,jorde,rymden,hajar mm. Nu när sommaren är här kommer solen skina hela dagarna, det är det som alla vill ha. Men jag kommer dö av skräck kommer inte kunna åka tåg då himlen är klarblå med solen som skiner, för himlen påminner mig om rymden och jorden och det är det som jag är rädd för, universum. Jag vet inte hur jag ska klara mig.

Hur det gick

Hur gick det då med tåget och allt? Jo jag drack en sorts medecin som hjälper mot ångest men det kan också orsaka sömn vilket det verkligen gjorde. Under tåg resan var jag lugn men dels sömnig också, sedan när vi gick runt i stan var jag helt lugn och hela vägen hem. Tack vare medecinen tror jag annars skulle jag ha varit skakig hela jag under dagen. Men på något konstigt sätt så känner jag mig inte levande utan mina panikattacker det känns som om jag inte existerar.

Det kanske beror på att jag har så länge haft mina panikattacker, så van vid dem att jag inte längre vet hur det känns innan jag fick mina panikattacker ,så när jag väl upplever den känslan känner jag mig konstig. Men jag är glad att jag åkte för det hjälper mig riktigt mycket tex idag så fick jag inga panikattacker i skolan inte ens under läset vilket jag fruktade eftersom min ångest blir obehagligare då det är tyst och mina tankar kan få utrymmen. Fast jag vet att de kommer komma tillbaka då jag inte tränar med att möta rädslan men det är så jävla jobbigt att möta den.

Tävling

Var med och tävla, den 24/4 avslutas den så passa på! Klicka här http://four.blogg.se/2012/april/vinn-spotless-kit.html#comment


Att orka

Kommer jag backa ut eller inte?! Jag vill så gärna gå ut och ha roligt men det känns verkligen som att mina panikattacker förstör allt bra i livet. Jag kan varken vara på bio, åka till stan, åka hem till vänner, vara själv, koncentrera mig på lektionerna, titta på himlen ibland, se bilder över rymden, sova över hos vänner, åka buss, åka bil, vara själv i centrum elr någon annastans ute, vara på öppna platser, höga höjder utan att bli så rädd! Om inte det finns mera saker. Ni kan väl se hur det är för mig. Jag vet inte hur jag ska orka varje dag med det här. Det går inte att berätta allting för någon heller, det är alltid något som jag inte kommer säga 100% det kommer alltid vara en bit kvar hos mig som jag inte kan dela med mig med någon. 

Klart

Här är bilden på kenza, tecknade av en gammal bild på henne. Det kanske inte liknar henne alls men vad tycker ni? Kommentera om du vill <3


Stan

Jag är fortfarande lite nerväs inför imorgon. Det känns verkligen som om jag inte kommer att klara det trots att jag har gjort det flera gånger. Jag orkar inte längre med mina panikattacker de tar all energi som finns hos mig.

Tess of the D`Urbervilles

Det här är en av de sorligaste seriern jag har sett. Har gråtit igenom hela filmen. Ni måste se den, den är lite från old times men fortfarande skit bra! Här är länkarna till del 1 till 4. Ni kommer ej ångra er! http://www.youtube.com/watch?v=gOKMOld-aZk , http://www.youtube.com/watch?v=pviIw8Dx3hA , http://www.youtube.com/watch?v=Q0Wj2rOv308 , http://www.youtube.com/watch?v=z830VzJIBZU


Teckning

Just nu håller jag på att göra klart en teckning. Ni får se resultatet senare!

Hur allting är

Jag är så dålig på att uppdatera men jag är sä jäkla lat ibland. Kan börja med hur min dag var. Allt känndes på morgonen ända fram till lunch tiden då jag under so:n började få mina panikattacker , hjärtat började bulta hårt och jag fick svårt för att andas andetagen blev snabbare och snabbare. Det är så jobbigt när det är så för jag har så svårt för att lugna ner mig själv. Jag har s.k säkerhetstankar som jag kallar det där jag alltid tänker : om jag får mina panikattacker kan jag bara springa hem då jag bor nära skolan typ 5 minuter ifrån bara.
 
Min gamla skola där min lillebror går i är mittemot vårt hus. Då kan jag också tänka men jag kan gå och vara med min lillebror så jag har sällskap för jag kan ha det svårt när jag ensam eftersom jag är rädd för att mina tankar ska ta över altså att jag ger dem för mycket uttrymme. På söndag ska jag och mamma åka upp till stan med tåg i 25 minuter. Men det är det att när utsikten blir läskig tex när vi åker över en bro och plötsligt är allt där nere så litet det skrämmer mig. Jag blir så rädd då jag åker vid älvsjö,årstaberg och stockholm södra för utsikten skrämmer mig så himla mycket!

Att kunna åka till stan är verkligen som en dröm. Ett tag var jag så rädd för att åka tåg att jag undvek det i ett helt år! Den perioden var en av de värsta jag har gått igenom. Jag kunde inte svara ja till mina vänner då de frågade ska vi shoppa eller titta på bio eller någonting annat eftersom alla dessa saker innebär att antingen åka tåg elr buss , då kände jag mig inte redo alls för att åka.

Den värsta perioden i mitt liv var när jag gick i sexan (går i nian nu) då för första gg fick panikattackerna. Allting började med att jag tittade på ett program som handlade om rymden. Det skrämmde mig grymt mycket och jag började få panikattacker för jag fick för mig att jag kanske skulle åka upp till rymden jag vet det låter konstigt. Jag såg massa bilder i huvudet över jorden och jag kunde verkligen inte somna om och jag började hyperventilera altså du kan  

* känna dig yr
* börjar skaka
*andningssvårigheter
*rädd för att kollapsa
*tillfällig förlamning av muskler mm.

Det här är bara nåra exempel men typ såhär känner jag mig när jag får en panikattack. Jag kan säga att när du är rädd för att någonting ska inträffa under en panikattack som att du ska dö så får panikattacken dig att tro på det trots att det är omöligt att dö bara för en panikattack.

Nu fick ni veta lite mer om mig och hur panikattacker kan kännas , och om ni är i liknande situation så var inte rädd för att skriva det eller säga det för någon, det kommer lätta tyngden på hjärtat.


Tävling

Tänkte tipsa er om två tävling spm pågår , http://madelein.se/2012/april/tavling-i-samarbete-med-whiteawayse.html klicka bara !

19/4

Har en sån jäkla stor huvudvärk! Men iallafall i skolan då vi hade nationella i engelska så fick jag plötsligt mina panikattacker gång på gång. Det var grymt jobbigt att veta att du inte kan gå ut eller jo jag kan men då missar jag provet och alla kommer undra och ställa massa frågor som jag inte orkar svara på! Det är så jonnigt att såfort jag ska gå till min psykolog och jag missar någon lektion eller så, ska varenda människa fråga vart jag ska! Men människor slutar inte fråga förens de har fått svaret. Men det känns verkligen som att jag har blivit bättre på att hantera mina panikattacker, jag försöker hålla mig lugn och tänka att det är igentligen ingenting som händer utan det är bara jag som hittar på allt i huvudet. Men ibland kan det vara riktigt svårt att försöka övertyga mig själv om det eftersom panikkänslan får mig verkligen tro att allt det jag är rädd för kommer att hända den sekunden. Jag är rädd för höjder och vissa av mina tankar är att tänk om jag åker upp i rymden?  Jag vet att det låter sjukt men det kan vara vad som helst. Om du är rädd för att äta kan du tänka, tänk om någon kommer med en vagn full med mat som jag måste äta för annars kommer alla andra undra och jag kan inte direkt säga saningen rakt ut. Svårt att förklara.


17/4

idag mådde jag lite bättre. Fick inte lika många panikattacker som förr vilket jag är hemskt lättad över och jag hoppas det kommer fortsätta så framöver. Om jag gör modiga saker spelar ingen roll vad det är för något hjälper det mig med rädslan. Om jag fortsätter vara hemma själv någon extra timme kan det hjälpa mig med panikattackerna. Jag ska fortsätta med modiga drag för det hjälper mig.


Today

Det var en skit stund idag under läset. Panikattackerna blev så stora att jag var tvungen att gå ut ur klassrummet, jag brukar inte göra det annars utan intalar mig själv att jag kan gå ut om det blir för mycket och det är det som gör att jag sitter kvar. Men denna gång var jag bara tvungen att gå. Jag blev arg och ledsen på mig själv fick hålla tillbaka tårarna och gå tillbaka in till klasstrummet. Jag ringde upp min mamma men jag ville inte berätta om hur jag mådde för jag ville inte göra henne ledsen. Jag har pratat med mamma och vi har bestämmt att vi ska träna mer tillsammans altså åka mer tåg och möta min rädsla. Jag hoppas hoppas hoppas att det kommer gå bra.


16/4

Allt känns så hopplöst just nu. Är det normalt att gråta till sömns varje kväll? Jag orkar inte mer med mina jävla panikattacker med min jävla rädsla för exakt allting.


Skolan

Imorgon är det skola. Har jag sagt att jag kan få mina panikattacker under lektionerna, ibland kan de bli för mycket att jag måste ut ur klassrummet för då känner jag mig tryggare bort från den där hemska känslan. Det har blivit mycket bättre nu med tiden förut fick jag flera panikattacker om dagen i skolan nu är det mest 1 elr 2 gånger högst per dag men jag är rädd att jag har ramlat tillbaka dit jag var förut. För när jag inte tränar alltså försöker möta min rädsla på länge hamnar jag bakom. De första stegen är alltid jobbiga men det är värt för det, men jag är så himla rädd för de där första stegen. 

15/4

Det gick väl okej att åka bussen men de där panikkänslorna som dök upp hela tiden var en mardröm. Då de dyker upp känns det verkligen som att det som jag fruktar mest ska ske just den sekunden, jag är så rädd för att tappa medvetet och inte kunna kontrollera situationen. Det känns som om saker blir bara sämre och sämre. Jag vet inte vad jag ska ta mig till och imorgon ska jag träffa min nya psykolog , hon jag hade innan har slutat sen en månad tillbaka. Det var synd eftersom hon var den enda som förstod mig till skillnad från alla andra. Jag kunde verkligen prata om allting utan att känna mig helt korkad. Jag saknar henne. 


14/4

Jag har tidigare skrivit att jag har en stor rädsla för att åka tåg/bussar/bilar. Först var det tågar allting handlade om men på något sätt har det spridits vidare. Så idag ska jag åka buss med en vän i en halvtimme, får hoppas på att det går bra! Vädret. Ja för mig är det någonting alldeles positivt för jag har en fobi för rymden och när det är en sån härligt väder då himlen är helt klarblå solen skiner har jag svårare för att möta rädslan för himlen påminner mig om rymdeb vilket jag är rädd för. Jag älskar när det regnar och snöar för rädslan blir inte lika tung. Snart ska jag åka iväg och jag tackar Gud för att vädret är som jag vill. Man måste vara i mon situation för att förstå men man kan alltid försöka att förstå.

P.S tävling hos http://idajaasko.blogg.se/ där du kan bli dagens blogg. Var med om ni känner för det.


Planer

Imorgon är det en ny dag och jag ska göra någonting bra utav det. Hela påsklovet har jag inte gjort någonting bara suttit och glott på tv roligt. Imorgon har jag bestämmt med en vän att åka till farsta centrum och sedan ska jag sova över hos henne. Vi ska åka dit med tåg och det är bara några stationer men är fortfarande lite orolig och nervös men det blir en jättebra träning för mig att möta rädslan. Jag vet att det kommer gå bra för det går bra varje gång det är bara jag som grublar över det ständigt.

Cancerspruta

Som ni vet så är det gratis att ta sprutan mot livmoderhalscancer så varför inte göra det då din framtid blir säker och att det är gratis? Iallafall ni som är födda 93-98 har det gratis så passa på. Om jag får en tid hos läkaren kommer jag förmodligen göra det imorgon så det blir klart. Skynda om ni vill säkra er framtid mot just denna cancer!

Idag

Det gick bra med tåget. Bättre än vad jag trodde. Jag oroade mig i onödan men jag kan aldrig sluta oroa mig tillräckligt mycket varje gång. På något sätt känner jag mig mycket bättre varje gång jag har åkt tåg, det är som en sorts stor lättnad på något sätt och det får mig att må så himla bra!

Fobi

Jag har en stor fobi för tåg/bussar/bilar. Jag får dagligen panikattacker som jag måste hantera. Har gått hos en psykolog ett tag nu och jag hoppas i framtiden att jag ska vara oberoende. Jag har också en fobi mot rymden , alltså jag kan inte titta på bilder på jorden elr rymden för jag blir så jäkla rädd. Kan knappt åka tåg för panikångesten blir så himla stor. Imorgon ska jag åka tåg bara en station fram och tillbaka och bara det gör mig rädd, bara det gör att jag kommer grubla över det hela natten. Jag hoppas jag inte fegar ut och jag hoppas inerligt att mina panikattacker inte kommer. Men det är så att jag själv skrämmer upp mig, det är jag som gör att jag får panikattacker och att det är jag som kan bara kontrollera dem skrämmer mig. Jag kan inte åka bil då det är härligt väder då himlen är klar blå för det påminner mig om rymden och det skrämmer mig så mycket. Man måste vara i den situationen som jag är för att första och det är OKEJ att gå till psykolog man är inte sjuk i huvudet elr helt störd för att man gör det. Man är precis som alla andra bara att man accepterar mer hjälp än vanligt.


Marilyn

Gjorde den för ca en månad sedan. Kommentera om du orkar!


Teckningar

Vad ska jag börja med? Jag gillar att teckna men suger på det. Men jag fortsätter för jag vill verkligen bli bättre på det och med tiden vem vet kanske det blir snyggt. Här är iallafall Taylor Swift som jag har tecknat, den första bilden är över ett år gammal den andra gjorde jag den nyligen. Man utvecklas.Då 


10/4

Den här bloggen är för mig. Jag har inite sagt till någon att jag har en för jag vill att ni ska kunna hitta bloggen själv, av en slump. Ni vet inte vem jag är och jag vet inte vem ni är men här kommer jag skriva om mig själv lite som en hemlig dagbok kommer det vara.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0